На Донбасі на шахті Південнодонбаська № 1 і частково на шахті імені Сургая шахтарі збунтувались і почали страйк через заборгованість по зарплаті. Про це повідомив голова незалежної профспілки гірників Михайло Волинець на своїй сторінці в Facebook. За його словами, заборгованість по зарплаті становить 35 млн гривень.

“О восьмій ранку вони почали конференцію трудового колективу, де прийняли рішення вступити в трудовий конфлікт у згідно з невиплатою заробітної плати і складним фінансово-економічним становищем підприємства”, – повідомив Волинець.

Шахтарі перекрили трасу, проте пропускають рятувальні служби і транспорт, де є діти. Люди вийшли із плакатами з гучними надписами.

"Президент України, зупини беззаконня! Є закон України. Чиновники топчатся по ньому ногами. Віддайте заробітну плату. Діти хочуть їсти", – написано на призовних плакатах тих, хто перекрив дороги.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

До того ж на шахті "Південнодонбаська №1" зупинено видобуток вугілля. Гірники другої зміни ДП ШУ "Південнодонбаська №1" приєдналися до своїх колег з першої зміни і теж відмовилися спускатися в шахту. Вимоги аналогічні – виплатити заборгованість по зарплаті і повернути 200 млн грн, які заборгувало підприємству "Госуглепостач".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

шахтарі
шахтарі

Незалежна профспілка гірників України намагається своїми силами прорвати інформаційну блокаду. У засобах масової інформації правдива інформація про проблеми шахтарів, створені чиновниками і "наглядачами" замовчується.

Нагадаємо, Донбас ледве дихає, окупанти перетворили шахтарське серце України на пустелю: на ці фото боляче дивитися.

Як повідомляв портал Знай.ua, ООН попередила українців про демографічну кризу. Що буде з народом України в найближчі роки.

Також Знай.ua писав про те, що третя світова війна посуне біблійське пророцтво про апокаліпсис: останні слова Ванги змусять затремтіти кожного.