У православному календарі це день вшанування пам'яті мучениці Акилины Старшої, Библосской (Фінікійської). Інші назви свята: «Мирські каші», «Гречишница», «Задери хвости», «Килина». Гречишницей день прозвали тому, що в цю пору на Русі було прийнято сіяти гречку.

Акилина народилася в 81 році і жила у фінікійському місті Біблосі. У неї були дуже побожні батьки християни, вони хрестили її в 6 місяців. А в 12 років на Акилину вже донесли правителю Волусіану. Він хотів, щоб дівчинка відреклася від своєї віри. Намагався змусити її це зробити спочатку вмовляннями, а потім погрозами. Але Акилина не відреклася, тому її в підсумку стратили.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чого не можна робити 26 червня

Сьогодні не варто ходити в ліс, бо вас закусають комарі. Молоко не пийте, воно шкідливе для здоров'я в цей день. Тому що стає занадто багато ґедзів, які турбують худобу, і молоко в результаті псується. Не можна також сьогодні працювати, тому що не вродить гречка, а вона вважається символом добробуту і заможності. Також якщо сьогодні посадити огірки, то вони будуть кривими і сухими. Навіть у город краще не ходити, щоб це не сталося.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Народні прикмети на 26 червня

Приказки і прикмети

  • Багато мошкари – до хорошої погоди.
  • Якщо бджоли вранці залишають вулик і розлітаються за здобиччю, то день буде теплим і сухим.
  • Якщо овод літає великий, значить і колосся вродять великими.
  • Якщо 26 червня посадити огірки, то вони виростуть кривими, жовтими і млявими.
  • Народжені 26 червня всього в житті добиваються самостійно. Вони люблять рано вставати і відрізняються настирливістю. Носити їм слід алмаз.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.