Мало хто знає, але одна з найбільш розвинутих і екологічно чистих країн світу Швейцарія у вісімдесятих перебувала на межі екологічної катастрофи. Озера були забруднені, в лісах валялося сміття і в повітря виділялася надмірна кількість CO2. Виправити ситуацію вдалося благадаря ряду законопроектів по сортуванню відходів, пише "УП".

Як пише Уляна Перескоцька, посол PGA і Go Global в Швейцарії, екологічна ситуація в країні залежить від кожного окремо взятого жителя. Так, перед походом до супермаркету швейцарці завжди беруть з собою мішечки тривалого використання або пакети з матеріалу, щоб не використовувати пластик. Воду п'ють з під крана, або ж у склотарі. Овочі і фрукти упаковують у картон.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У квартирах облаштовано чотири ємності для паперу, пластикових пляшок, скла і загальний для утилізації. Останні можна наповнювати тільки спеціальними пакетами, які підлягають утилізації. Якщо не подбати про купівлю пакетів можна отримати штраф.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Швейцарці намагаються не затримувати вдома непотрібні речі. Так, на пошту місцевим регулярно приходить спеціальний пакет, у який можна покласти щось на благодійність. У супермаркет є ємності для одягу і взуття.

Великі предмети утилізують у спеціальних сховищах, куди швейцарці відвозять буквально все - від батарейок до холодильників.

Нагадаємо, Зеленському показали, як українці змушені виживати.

Раніше Знай.ua повідомляв, відомий комік розкрив гірку правду про популярний курорт України.

Також Знай.ua писав, в Україні скасують пільговий тариф на світло.