Православна церква в цей день вшановує пам'ять мученика Віта Римського. Інші назви свята: «Віт», «Амос», «День Фіта і Амоса», «Скотний самовидець». Більшість прикмет цього дня пов'язані з урожаєм зернових.

Святий Віт дуже відомий, в Німеччині навіть є повір'я, що якщо у цей день потанцювати перед його статуєю, то можна отримати здоров'я. Також сьогодні згадують Модеста – вихователя Віта, і Крискентию – його годувальницю.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Сьогодні обов'язково потрібно провести в будинку генеральне прибирання. Все випрати, зашити, якщо щось порвалося, промити всі куточки і побілити стіни. Також лагодять зламаний інвентар, чистять господарські будівлі і заготовляють дрова на зиму. Бажано ще прополоти бур'яни, спалити зайве сміття, навести порядок в городі і на полях.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Сьогодні немає заборон на рукоділля, навпаки краще вишивати і прясти, бо раніше в цей день готували весільні рушники. Вважається, що сьогодні малюнок буде дуже красивим, і нитка не заплутається.

Слід приготувати сьогодні каші з вівса, використовувати вівсяне борошно для млинців, хліба і печива. Якщо неподалік є поле, простежте, щоб тварини не їли молодий овес, тому що вони можуть дуже сильно захворіти.

Народні прикмети на 28 червня

З зеленого вівса можна приготувати настої, які допомагають при лікуванні шлунка, кишечника і легень.

День відмінно підійде для того, щоб разом зібратися з друзями і повеселитися, смачно поїсти, особливо ввечері. Жінки можуть помолитися святому Віту про здоров'я для всієї родини. Бажано зробити це на світанку, поки ще роса не зійшла з трави. Покровитель почує і весь рік буде оберігати від недуг.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.