Православна церква в цей день вшановує пам'ять мученика Віта Римського. Інші назви свята: «Віт», «Амос», «День Фіта і Амоса», «Скотний самовидець». Більшість прикмет цього дня пов'язані з урожаєм зернових.

На Русі наші предки називали Фітом святого Віта, який дуже відомий в європейських країнах. Він був мучеником раннього християнства. Є переказ, що Віт був сином сенатора-язичника в Сицилії. Коли йому було 7 років, він прийняв християнство, на нього найбільше вплинув його наставник. У 12-річному віці Віт відправився в Рим і вигнав бісів із імператора Діоклетіана, який намагався примусити святого зрадити віру і молитися римським богам. Віт відмовився, за що його і стратили.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чого не можна робити 28 червня

Астрологи вважають, що в цей день збуваються сни, проявляється інтуїція, краще всього лікуватися і очищатися через воду. Але ще у справах цей день невдалий. Краще не робити нічого важливого, бо все піде прахом і принесе вам одні збитки. Не можна відмовляти сьогодні в милосерді, допомоги нужденним. Навіть краще піти в храм і подати милостиню. Хоча ворожіння у цей день правдиві, але не можна гадати, якщо ви тільки вчитеся.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Народні прикмети на 28 червня

Приказки і прикмети

  • Багато роси – до родючості.
  • Туман – до дощових днів.
  • Дощ у День Фіта – погано для жита.
  • Прийшов Амос — овес пішов у зростання.
  • Що посіяно після 28 червня, не дасть врожаю.
  • Коники цвірчать голосніше звичайного – скоро почнеться негода.
  • Якщо у цей день з'явилася велика кількість мух – буде хороший урожай гречки.
  • Якщо багато комарів – скоро встановиться погода і піде дощ.
  • Народженим 28 червня супроводжує удача і щастя. При бажанні ці люди можуть багато чого досягти в житті.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.