Резерви української армії біля Станиці Луганської перебувають у бойовій готовності й готові повернутися на залишені позиції.

Про це повідомила прес-служба штабу Об'єднаних сил на Донбасі у четвер, 27 червня.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Водночас, додають там, противник - так звана "народна міліція ЛНР" - також почав відведення своїх сил від міста.

"Відповідно до Мирного плану та реалізації Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи від 20 вересня 2016 року, противник завершив перший етап відведення своїх підрозділів у районі Станиці Луганської - відійшов від пішохідного мосту", - йдеться у повідомленні штабу ООС.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У СММ ОБСЄ підтвердили BBC News Україна, що обидві сторони відійшли на заплановану відстань: "Додаткові патрулі СММ здійснювали моніторинг, зокрема за допомогою безпілотних літальних апаратів і статичних камер, і зауважили, що озброєння та особовий склад були відведені за межі ділянки розведення".

"Місія і далі здійснюватиме моніторинг ситуації в цьому районі та доповідатиме про всі подальші заходи, спрямовані на забезпечення незворотності процесу розведення, завдяки чому тисячі людей, які щодня перетинають лінію зіткнення, зможуть робити це у відносній безпеці", - запевнили в моніторинговій місії ОБСЄ.

Наразі групи розмінування ЗСУ та ДСНС перевіряють дорогу, вздовж якої проходить розведення сил та на якій розташований пункт в'їзду-виїзду з підконтрольної Києву території до району самопроголошеної "ЛНР".

"Поки триває процес розведення сторін, наші резерви в районі Станиці Луганської знаходяться у повній бойовій готовності. У разі відсутності подальших кроків з відведення російсько-окупаційних військ за визначені рубежі, українські військові негайно повернуться на свої позиції", - наголошують у прес-центр Об'єднаних сил.

Щодо розведення сил в районі Станиці Луганської #ООС #Операція_ОС У відповідності до Мирного плану та реалізації...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Donderdag 27 juni 2019

Відповідно до оперативних зведень штабу, обстріли на Донбасі не припиняються, зокрема і на Луганщині, однак в районі Станиці Луганської за минулу добу порушень перемир'я не зафіксовано.

Нагадаємо, на Донбасі почалося розведення сил: відео зі Станиці Луганської.

Як повідомляв Знай.uа стомільйонні збитки: ДБР назвало причини масових обшуків у чиновників Міноборони.

Знай.uа писав, біжать до ІД: бойовики розсмішили мережу сенсацією про ЗСУ.