Нещодавно всю Україну сколихнула моторошна трагедія. 9-річного Захара Черевка вбив його власний родич у Києві в Дарницькому районі. Трагедія сталася на озері Вирлиця, що є ідеальним місцем для вбивства.

Таку думку висунув журналіст Ігор Ляшенко на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чоловік зізнався, що трагедія сталася недалеко від його будинку, і припустив, що міг бачити місце вбивства в той фатальний вечір. Він розповів, що біля озера росте висока трава, багато кущів, а також є гори сміття.

"Сотні очей, швидше за все, дивилися в момент вбивства в ту сторону. Та і я виходив на балкон. І нічого не бачив дивного, а тим більше страшного. І ніхто з тисяч тих, хто дивився теж нічого не запідозрив. Тому що місце, куди дивиться тисячі вікон, як ніби спеціально пристосоване для вбивств, насильства і приховання трупів", - йдеться в дописі журналіста.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Ляшенко підкреслив, що озеро Вирлиця давно занедбане й недоглянуте. За його словами там може статися будь-що.

"Це трава вище людського зросту, щільні кущі, гіллясті дерева. Непроглядні зарості в декількох десятках метрів від жвавої траси, станцій метро. Місце недоглянуте, занедбане. Там серед білого дня може статися що завгодно, ніхто і не помітить", — написав Ляшенко.

За його словами, на березі Вирлиці страшно в будь-який час доби: "Там живуть бомжі, можна наткнутися на смердючі лахи, гори сміття і використані шприци з голками. Там вбивають, туди привозять трупи й скидають у воду трупи у воді і близько знаходять постійно".

При цьому, через відсутність нормальних місць для відпочинку, на березі озера днем розташовуються рибалки, люди ходять купатися і влаштовують пікніки. Тому Захар Черевко і не побоявся піти туди з майбутнім вбивцею, вважає журналіст.

Видите на фото заросли на берегу озера? Там на этой неделе убили девятилетнего мальчика. Это совсем недалеко от моего...

Geplaatst door Igor Liashenko op Zaterdag 29 juni 2019

Ляшенко заявив, що трагедії можна було б уникнути, якби там не було розміщено великих житлових комплексів. А також чоловік наголосив, що подібних місць для вбивства у Києві чимало.

Зазначимо, що убивцею дитини виявився родич – брат нового чоловіка матері 30-річний Ярослав. Бабуся хлопчика розповіла, що той часто приходив до Ярослава у гості.

"Захар з ним дружив, хоч того 30 років. Він часто ходив до мами туди на вул. Бажана, і там з Ярославом грав за комп'ютером. Вони дуже дружили, мало не обнімались", – розповіла бабуся.

В той вечір Захар сказав бабусі, що йде проводити інтерв'ю з людьми на вулиці. Жінка здивувалася.

"Кажу, у кого ти будеш питати. Відповідає, у перехожих. Вбрався, одягнув білу сорочечку в сіру смужку, брюки, туфельки, взяв блокнотик з ручкою і пішов. Мабуть, цей Ярослав так його і заманив на озеро, мовляв, будемо займатися розслідуваннями", – зі сльозами згадує жінка.

На наступний день рибалки знайшли в озері Вирлиця, що неподалік від будинку, де жив Захар, тіло хлопчика. Повідомили в поліцію. Разом зі знаряддям вбивства – ніж і молоток – слідчі знайшли сорочку і блокнотик Захара.

Нагадаємо, мати вбивці Даші Лук'яненко приголомшила визнанням.

Як повідомляв Знай. ua, загибель Даші Лук'яненко підняла десятки тисяч українців.

Також Знай. ua писав, що у Києві серед білого дня намагалися вкрасти дитину на очах у матері.