Відомий український політолог та журналіст Юрій Романенко з'ясував стан справ у державній компанії "Укрзалізниця". Про це він поспілкувався з експертом у залізничній сфері Михайлом Сорокіним.

Відповідне відео з'явилося на особистому каналі Романенка в YOUtube.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами Сорокіна, інженерна компанія, у якій він працює, неодноразово намагалася налагодити співпрацю із "Укрзалізницею". Також експерт зазначив, що зараз стан справ у державної компанії доволі "плачевний".

Укрзалізниця
Укрзалізниця

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Зараз Україна перебуває на етапі деіндустріалізації. Це говорить про те, що ми мали значний потенціал, але на рівні іншого життєвого укладу. Це другий та третій технологічні уклади. А зараз весь цивілізований світ рухається у парадигмі четвертого індустріального укладу. Це одна з ключових проблем "Укрзалізниці", - заявив експерт.

Сорокін також розповів, що компанія намагається розвиватися й шукає можливі методи для оптимізації роботи. зокрема застосовує певні прийоми менеджменту. Однак, вони не накладають на ту стару технічну парадигму, яка вже багато років є в "Укрзалізниці".

"Корупційна основа - це саме та головна проблема управління в нашій країні. Насправді ми бачимо, що Китай розвивається величезними темпами, але вони абсолютно далекі від ліберальної моделі", - сказав експерт.

Михайло Сорокін також розповів, що головними ризиками у сфері залізничного транспорту є те, що не вистачає потягів та залізничних складів загалом. Залізничники працюють у жахливих умовах, а обладнання застаріло. За словами експерта, це призведете до того, що галузь зупиниться.

Нагадаємо, що Романенко розповів, чому поразка в ПАРЄ - не велика втрата для України: "Час перестати плекати ілюзії".

Як повідомляв "Знай.ua", відомий український політолог та журналіст Юрій Романенко зробив заяву про так званих "порохоботів" - користувачів соцмереж, які активно агітували за поки ще чинного президента України Петра Порошенка.

Також "Знай.ua" писав, що Гройсман метається між Зеленським і Вакарчуком: Романенко зірвав маски з "нових облич".