Відомий український політолог та журналіст Юрій Романенко з'ясував стан справ у державній компанії "Укрзалізниця". Про це він поспілкувався з експертом у залізничній сфері Михайлом Сорокіним. Також Романенко разом із Сорокіним обговорили шляхи вирішення плачевної ситуації із залізничним транспортом в Україні.

Про це йдеться у другій частині розмови політолога з експертом. Відповідне відео з'явилося на особистому каналі Романенка в YouTube.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Михайло Сорокін заявив про дві важливі речі, яких поки немає в Україні - це стратегія розвитку залізниці та стратегія економічного зростання країни в цілому.

Укрзалізниця
Укрзалізниця

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Залізна дорога розвивається хаотичним образом. Ключові речі, які потрібно зробити: ми досі не маємо власного сертифікаційного центру...Друге питання - це "непонятки" зі стандартами. Ми заявили про те, що рухаємося до Європейської парадигми. Відповідно ми маємо встановити європейські стандарти. Однак роботи в цьому напрямку ніякої не ведеться. У цьому повний хаос", - заявив експерт.

До цього Сорокін розповідав про те, що в Україні було два заводи по будуванню власних локомотивів, але зараз немає жодного. Тому експерт заявив, що необхідно налагодити власне виробництво залізничного транспорту.

"Що ми можемо зробити? Це на рівні національних проектів й за межами менеджменту "Укрзалізниці" ввести контроль за топливом і за електроенергією. По-перше, ми повинні моніторити на предмет ефективності, а також передбачити викрадання, тому що нинішня система передбачає можливість викрадання цієї енергії потрібним людям", - зазначив Сорокін.

"Корупційна основа - це саме та головна проблема управління в нашій країні. Насправді ми бачимо, що Китай розвивається величезними темпами, але вони абсолютно далекі від ліберальної моделі", - сказав експерт.

Михайло Сорокін також розповів, що головними ризиками у сфері залізничного транспорту є те, що не вистачає потягів та залізничних складів загалом. Залізничники працюють у жахливих умовах, а обладнання застаріло. За словами експерта, це призведете до того, що галузь зупиниться.

Нагадаємо, що Романенко розповів, чому поразка в ПАРЄ - не велика втрата для України: "Час перестати плекати ілюзії".

Як повідомляв "Знай.ua", відомий український політолог та журналіст Юрій Романенко зробив заяву про так званих "порохоботів" - користувачів соцмереж, які активно агітували за поки ще чинного президента України Петра Порошенка.

Також "Знай.ua" писав, що Гройсман метається між Зеленським і Вакарчуком: Романенко зірвав маски з "нових облич".