У багатьох областях України став популярним вид шахрайства, який раніше спостерігався лише у великих містах. Про це пише "Сегодня".

"Суть афери: ділки під виглядом фахівців беруть на ремонт побутову техніку, розбирають на запчастини, продають їх і ховаються з виручкою. Раніше у нас таких випадків не було ні одного, зараз відбулося вже близько десятка. Просимо громадян бути пильними і обережними", - повідомив спікер полтавського облуправління Нацполіції Юрій Сулаєв.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Більш того, про подібні випадки заявили жителі Запорізької та Харківської областей. З'ясувалося, що ділки не соромляться продавати в мережі взяту для ремонту техніку. Після того як постраждав черговий власник ноутбука, активісти навідалися в офіс ремонтників. Один із присутніх там інженерів пообіцяв "розібратися з майстрами, які виїжджають додому до клієнтів".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"А у мене викликаний по оголошенню майстер хотів забрати ноутбук з собою. Сказав, що у нього немає можливості провести ремонт на місці. Ніяких документів не надавав. У підсумку ноутбук я не віддала", — розповіла у соцмережі мешканка Запоріжжя.

Буквально нещодавно користувачі мережі стали бурхливо коментувати пост Світлани Калугіної, яка розповіла про пригоду з її сусідкою. За її словами, у 65-річної сусідки зламався ноутбук, і та викликала майстра додому.

"В телефонному режимі вона у нього запитала, скільки буде коштувати його послуга, на що була дана відповідь: "Від 150 до 300 гривень". Прийшов майстер. Був він у неї хвилин 20. А після завершення роботи зажадав... 3000 гривень! Майстер поставив пароль на жорсткий диск. Сказав, що скаже пароль лише після того, як жінка заплатить йому 3000 гривень",— описала ситуацію Світлана.

У свою чергу багато коментаторів зізналися, що така ситуація зараз зовсім не поодинока. Тенденцію спостерігають відразу в деяких сервісних центрах.

Як пояснили в Держпродспоживслужбі, якщо громадянин вважає надані послуги неякісними, то може звернутися до них зі скаргою. Досвідчені ремонтники радять користуватися послугами тих, хто має стаціонарний офіс, про кого є позитивні відгуки, у кого є ліцензія на ремонт побутової техніки.

Нагадаємо, у Харкові злочинці придумали нову схему “розводу” людей.

Як повідомляв портал Знай.uа, киянам впарюють квартири без світла.

Також портал Знай.uа писав, що в Одесі шахрай підробляв картки і був спійманий поліцією.