З квітня по липень Україна опустилася в рейтингу паспортів світу на 44-е місце, таким чином, втративши чотири позиції, а також - безвіз з двома країнами.

Про це свідчать дані оновленого Індексу паспортів, опублікованого компанією Henley & Partners, - пише Politeka.

Так, свіжі дані показують, що наша країна ділить 44-е місце з Нікарагуа і Тувалу. В даний час українці можуть відвідувати без візи 126 країн світу.

За останні місяці Джібуті і Бенін змінили свою візову політику, і тепер українці повинні отримувати електронну візу. Раніше відмітку про відвідування держави громадяни могли отримати вже після прибуття.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Перше місце в рейтингу як і раніше займають Японія і Сінгапур, паспорти яких дозволяють відвідувати без візи 189 країн світу. Південна Корея, яка три місяці тому була на першій сходинці, втратила дві позиції і тепер займає друге місце разом з Німеччиною та Фінляндією (187 країн). Трійку лідерів замикають Данія, Італія та Люксембург (186 країн).

Наголошується, що за 10 років кількість безвізових країн для українців зросла в 2,5 рази.

До слова, після отримання Україною безвізу з Євросоюзом, кожен третій громадянин України вже ним скористався.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні зросла вартіть оформлення біометричних паспортів. Здорожчання торкнулося як внутрішніх ID-карток, так і закордонних.

Як повідомляв портал Знай.ua, заробітчани вирушають підкорбвати нову європейську країну.

Також Знай.ua писав про те, що незабаром в Україні розпочнеться другий етап реалізації системи накопичувальних пенсій.