Національний банк скасував низку адміністративних обмежень, які створювали незручності українським компаніям, іноземним інвесторам та дипломатичним представництвам.

Про це повідомлили представники регулятора в Facebook.

гроші

Що зміниться

Скасовується ліміт на фінансування власних закордонних представництв та інших відокремлених підрозділів українського бізнесу.

"Раніше переказ коштів іноземним філіям обмежувався загальним лімітом для юридичних осіб на інвестування за кордон у 2 млн євро на рік", - нагадали в центробанку.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Спрощується реінвестування доходів іноземних інвесторів від операцій із українськими цінними паперами.

"Нерезидентам дозволено переказувати кошти, отримані за цінними паперами, що обліковуються в іноземному банку-депозитарії, з коррахунку цієї установи одразу на власний рахунок в Україні. Це дозволить інвесторам уникати додаткових витрат на конвертацію валют", - пояснили в Нацбанку.

Скасовується заборона розрахунків у готівковій іноземній валюті для оплати консульських зборів за легалізацію товаросупровідних документів у дипломатичних представництвах або консульських установах країн, які не приєдналися до Гаазької конвенції від 5 жовтня 1961 року.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні зросла вартіть оформлення біометричних паспортів. Здорожчання торкнулося як внутрішніх ID-карток, так і закордонних.

Як повідомляв портал Знай.ua, заробітчани вирушають підкорбвати нову європейську країну.

Також Знай.ua писав про те, що незабаром в Україні розпочнеться другий етап реалізації системи накопичувальних пенсій.