Після продовження пільгового терміну розмитнення "євроблях" кількість оформлених автомобілів зменшилася до семи машин на добу. Для порівняння, середньодобові показники розмитнення в березні становили близько 30 авто, у квітні вони досягли 60-80, а за травень середній показник становив 100 авто на добу.

Про це повідомляє Autonews.ua.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Додамо, що після численних акцій протесту власників авто на єврономерах, у травні Верховна Рада України відтермінувала введення штрафних санкцій, продовживши реєстрацію до 22 серпня поточного року. Тому українці з нетерпінням чекають на нове рішення та сприяння президента Зеленського у цій справі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Протягом пільгового періоду, який тривав з 22 листопада 2018 до 22 лютого 2019, коли варість акцизу знизили на 50%, українці розмитнили більше 124 тисяч "євроблях". Власники таких авто сплатили до бюджету 7,6 млрд грн.

Варто нагадати, що з 22 серпня вступають в дію нові санкції щодо "євробляхерів", які не розмитнили свої автомобілі. За керування нерозмитненим автомобілем на іноземній реєстрації його власнику загрожуватиме штраф у сумі 8 тисяч 500 гривень, а при повторному такому порушенні протягом одного року — 17 тисяч гривень штрафу з позбавленням права керування на рік і з оплатним вилученням транспорту (або без такого).

Нагадаємо, президент пообіцяв дещо власникам авто на єврономерах. На що чекати українцям?

Як повідомляв портал Знай.ua, українським водіям загрожують нові штрафи.

Також Знай.ua писав про те, що чому українці не відмовляться від євроблях.