Стало відомо, коли працюють на мінімальну зарплату українці можуть очікувати оклад у розмірі 5000 гривень і більше.

Новину передає «Преса України».

Сьогодні, 2 липня, у Мінфіні розповіли, коли громадяни України можуть очікувати мінімальну зарплату в 5000 гривень. Так, стільки українці можуть отримувати не раніше 2021 року. Про це йдеться в макроекономічному прогнозі міністерства.

За прогнозом Мінфіну, в 2019 році мінімальна зарплата становить 4173 грн, а вже у 2020 вона доросте до 4723 грн. У 2021 році можна очікувати зарплату в 5003 грн. У 2022 році мінімалка дотягне до 5290 грн.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"До мінімальної зарплати прив'язані і пенсії для українців, які мають повний стаж і вік від 65 років. Нагадаємо, мінімальна пенсія з 1 липня зросла. Тепер вона складе 1564 грн. Наступний перерахунок пенсій у зв'язку із збільшенням прожиткового мінімуму в країні буде проведено у грудні 2019 року", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні зросла вартіть оформлення біометричних паспортів. Здорожчання торкнулося як внутрішніх ID-карток, так і закордонних.

Як повідомляв портал Знай.ua, заробітчани вирушають підкорбвати нову європейську країну.

Також Знай.ua писав про те, що незабаром в Україні розпочнеться другий етап реалізації системи накопичувальних пенсій.