Глава Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що вакцинація - єдиний спосіб вберегтися від небезпечної хвороби, яка підстерігає українців скрізь: надитячому майданчику, в саді, на городі, на пляжі іт.д.
Про це Супрун написала на своїй сторінці в Facebook.
Уляна Супрун розповіла про жахи зараження правцем і порадила всім українцям обов'язково вакцинуватися. Це єдиний спосіб уберегтися від інфекційної хвороби. Влітку особливо зростають ризики заразитись.

Уляна Супрун

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Що повинні знати українці про правець

• Правець може потрапити до організму через рани чи порізи, укуси тварин, подряпини від нігтів кішок тощо. Найчастіше ці небезпечні бактерії живуть у ґрунті і кишковому тракті тварин.
• Симптоми можуть з'явитися з 3 по 21 день після зараження. Це можуть бути спазми м'язів людини, в тому числі - стиснення щелеп, "спучування" очей, м'язові спазми (часто в шлунку), судоми м'язів спини, болісна напруга у всьому тілі, проблеми з ковтанням, ускладенене дихання, головний біль, лихоманка і надмірне потовиділення, зміна тиску, прискорене серцебиття. У цієї хвороби є особливість - посмикування м'язів ніг. Тому, якщо помітили такі симптоми у себе чи в дитини, негайно йдіть до лікаря.
• Без вчасної медичної допомоги смертість від правця практично стовідсоткова.
• За календарем обов'язкових щеплень дітей вакцинують 2, 4, 6, 18 місяців, 6 років та 16 років. Дорослим потрібно отримувати щеплення від правця кожні десять років. Дана вакцинація длч усіх категорій населення проводиться безкоштовно.
• Навіть якщо ви перехворіли цією хворобою - ревакцинація все одно необхідна, адже зараження може відбутися повторно.

Супрун наголошує, що від даного захворбвання та деяких інших немає іншого захисту окрім вакцинації.

Нагадаємо, стало відомо, куди поділась Супрун після інавгурації Зеленського.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, українська лікарня вразила своєю жорстокістю.

Також Знай.ua писав про те, що жителі Харкова обурені, що в лікарні хоча і можуть зробити вакцинацію, але там немає вакцини.