День пам'яті геноциду єврейського народу в роки Другої світової війни

Це скорботний день пам'яті єврейського народу. В цей же день в 1941 році після вступу військ в Ригу, в Латвії спалили 8 синагог разом з тисячами євреїв, а день в історії отримав назву «кришталева ніч». Вперше «Кришталеву ніч» організували фашисти в Німеччині 9 листопада 1938 року. По країні прокотилася хвиля єврейських погромів, під час яких вбили сотні євреїв, зруйнували синагоги в Німеччині і розграбували більше 7000 магазинів, власниками яких були євреї. Потім більше 30 000 євреїв кинули у концтабори. Цей день є приводом згадати про жертви цих часів, які піддавалися насильству і дискримінації.

День незалежності США

Цей день вважається днем народження сполучених штатів як вільної країни. Багато хто називає його просто Четверте липня. В цей же день у 1776 році Конгрес схвалив Декларацію незалежності. А жителі 13 британських колоній уздовж східного узбережжя вели тоді війну з англійським королем і парламентом за справедливість. Початок війни було в 1775 році. Під час війни, колоністи зрозуміли, що насправді борються за свободу від влади Англії. Керівники колоній підписали Декларацію незалежності і вперше в офіційному документі вони називалися Сполученими Штатами Америки. Зараз у це свято проводять феєрверки і багато інших заходів з концертами, фестивалями, реконструкціями і патріотичними промовами. Багато людей виходять на пікніки.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

День судового експерта України

Установу цього професійного свята було ініційовано перед президентом України Координаційною радою з проблем судової експертизи при Міністерстві юстиції України. Свято заснували, тому що судово-експертна діяльність дуже важлива, щоб забезпечити потрібне правосуддя, забезпечити права і свободи людей і громадян. Зараз в Україні атестовано 6 тисяч судових експертів, з яких 1400 державних.

Ратха Ятра в Індії

Це релігійне свято, коли вивозять Бога Джаганнатха, який є формою Крішни-Вішну, з храму на величезній колісниці. Свято відзначають у місяці Ашадха – червень-липень. Найголовніше місце його проведення – це місто Пура, а саме храм Джаганнатха. В це свято перед храмом зупиняють три гігантські колісниці, одна жовта і дві сині. На них розміщують статуї Джаганнатха, його брата Баларами і сестри Субхадри, а сотні людей, запряжених у колісницю, провозять їх через усе місто. І це ще не все, за цими трьома колісницями йдуть менші колісниці, платформи з паломниками, гімнастами і акробатами. На цьому святі збираються близько 200 тисяч чоловік.

Православні свята:

  • Мученика Иулиана Тарсийского.
  • Знайдення мощей преподобного Максима Грека.

Ульянов день

У цей день Православна церква вшановує пам'ять священномученика Іуліана Тарсійського. Сьогодні прийнято збирати квіти липи, тому що вважалося, що вони можуть позбавити від пристріту, мають лікувальні і знезаражувальні властивості. А ось рубати липу не можна, заблукаєте в лісі. Якщо ж саме дерево засохло біля будинку, то сім'ю чекають погані зміни.

Народні прикмети на 4 липня

Іменини в цей день

Олексій, Анастасія, Василиса, Георгій, Іван, Максим, Микита, Микола, Павло, Терентій, Федір, Юліан

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.