У Києві вже з'явилися перші соковиті кавуни, але їх вартість вражає. Однак, як з'ясувалося, не тільки у вартості полягає їх основна проблема. Кавуни стали справжньою загрозою не тільки для здоров'я, але і для життя українців. Про це повідомив киянин Олексій на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

кавуни
кавуни

Олексій розповів про те, що повірив продавчині на ринку, що спіла ягідка і без нітратів. Жінка запевнила, що тільки вранці їх перевіряли. Але те, що відбулося раніше шокувало і покупця і всю його родину.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Тут згадав, що вдома валяється Нітратомір. Дай, думаю, перевірю норму. Поміряв на свою голову. С*КА! При нормі нітратів 60 мг/кг в моєму чистому і кращому на землі Кавуні показало 700! Ви чуєте - 700. Не підвищена трохи. Не, х*й з ним - в два рази. 700 мг/кг
В 12 разів вище норми. Бл*дь!! Богомолець, ну от скажи, як тут не лаятися матом. Ну повинен бути хоч якийсь сором. Ну хоч якесь почуття самозбереження. І адже вона бачила, що для дитини. Нахера ж ти брешеш, що перевіряла вранці? А якщо перевіряла і бачила, так як же ти можеш це г*внище впарювати. Не з землі. На стаціонарному Лівобережному ринку. У постійній продавчині." - поза себе від люті повідомляє киянин.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Далі він повідомляє, що купувати зараз кавуни категорично не можна. Адже всі вони за складом більше схожі на таблицю Менделєєва, ніж на сезонну ягоду. А також, порекомендував українцям обзавестися нітратоміром і брати його з собою на покупки.

Про Арбуз. Поверил продавщице на рынке: - Мужчина, привезли первые арбузы. Берите сыну. Чистые, без нитратов....

Geplaatst door Алексей Давиденко op Zaterdag 6 juli 2019

В коментарях відразу стали відзначатися небайдужі українці:

"У одного поле кавуна діарея", "Прийди до продавця, і при покупцях запропонуйте з'їсти.", "Кавуни потрібно купувати в Серпні!", "Викиньте китайський прилад. Тільки лабораторія! Перевірено 100 разів", "Нітрати корисні для кровообігу, розширюють коронарні і мозкові судини. А нітрити корисні для нирок. Це лікувальний кавун.", "Ви зібралися купити кавун на початку липня без нітратів?"

Нагадаємо, що середня українська сім'я, як і раніше, витрачає на продукти близько 50% своїх зарплат.

Як повідомляв портал Знай.uа, мережа супермаркетів "Перекресток" разом з банком планує випустити карту, щоб росіяни змогли брати продукти в кредит.

Також портал Знай.uа писав, що експерти прогнозують дефіцит на найпопулярнішу в Україні крупу - гречку.