Віруючі православної церкви в цей день вшановують пам'ять святого Давида Солунського (Фессалонікійського), відлюдника. У народі його прозвали Суничником в честь звичаю збирати в цей день стиглу суницю. Інші назви свята: «День Давида», «Медозбір», «Ягодница», «Тихвинська».

Збирати суницю не так легко, але вона дуже корисна, ароматна і смачна. Її потрібно постаратися з'їсти якомога більше, особливо більше давати дітям. Жінкам до цього дня не можна було їсти ягоди, бо було повір'я, що тоді їх діти будуть вмирати в дитинстві. Тому сильно раділи суниці. Першу зірвану ягідку потрібно взяти в руки і загадати на неї бажання. Воно повинно збутися, якщо її відразу ж з'їсти і перехреститися.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Народні прикмети на 9 липня

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Можна збирати не тільки ягоди, а й листя суниці. Вони теж можуть принести користь. Їх можна висушити і додати в трав'яні настрої. Вважається, що це допоможе відновити сили, зміцнить імунітет і поліпшить ваше самопочуття. Якщо хочете зайняти грошей, то просто зірвіть сьогодні листочок суниці і покладіть його в ліву кишеню. Тоді вам точно не відмовлять.

Взагалі суниця – це символ благополуччя, в ній поєднуються дух землі і ніжність сонця. Тому ще сьогодні треба приготувати млинці з суничної начинкою. Їх потрібно з'їсти всією родиною. Тоді весь рік у хаті буде взаєморозуміння і достаток.

Дівчатам, щоб бути красивими потрібно сьогодні вмитися росою з суниці, потім зібрати її в ємність і зробити пару ковтків. Така вода подарує не тільки привабливість, але і красномовство, яке допоможе закохає у себе будь-кого. Вагітним можна носити з собою суничні листочки, щоб пологи легше пройшли, а дитина була здоровою. Якщо ви поранилися сьогодні, прикладіть до рани листя суниці і замотайте білою тканиною, вона скоро затягнеться.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.