У Зоні відчуження біля Чорнобильської атомної електростанції у середу, 10 липня, має відбутися урочиста "здача" нового безпечного конфайнмента (НБК). Для станції нову споруду зробила компанія "Новарка".

Відомо, що у заході мають взяти участь вищі державні чиновники та відомі політики.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з управління Зоною відчуження.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"10 липня 2019 року на Чорнобильській АЕС відбудеться урочистий захід, пов'язаний зі здачею-прийманням НБК від Новарки до ДСП "ЧАЕС". Заплановано, що у заході візьмуть участь представники країн-вкладників Чорнобильського фонду "Укриття", представники ЄБРР, керівництво та представники Державного агентства з управління зоною відчуження, керівництво та представники ДСП "ЧАЕС", керівництво Мінприроди, представники Новарки", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як відомо, введення в експлуатацію нового безпечного конфайнмента над енергоблоком №4 Чорнобильської АЕС відбудеться восени цього року.

Нагадаємо, в серіалі "Чорнобиль" від НВО приховали найстрашніше: цього не знали навіть ліквідатори.

Як повідомляв Знай.uа головний герой Чорнобиля залишився за кадром: про кого промовчали в серіалі від НВО.

Знай.uа писав, містика в Чорнобилі: очевидці показали дивовижну красу посеред мертвої зони.