В Україні триває перепризначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг на літній період. Поки що в Мінсоцполітики не називають точну кількіть літніх отрмувачів пільг.

Про це пише "Сьогодні".

тарифи на газ

Як розповіли у відомстві, цьогоріч очікується більший наплив бажаючих оформити субсидію на неопалбвальний період, ніж у 2018 році.

Минцлого року держава в теплий сезон (травень – вересень) виплатила субсидії всього для 1,6 млн домогосподарств, або вчетверо менше, ніж в холодний сезон (жовтень – травень).

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

оформлення субсидії

До слова, через те, що у травні-червні українці стали активніше платити за "комуналку", Кабмін повідомив про скорочення на 13,56 млрд грн субвенцій з держбюджету місцевим бюджетам на субсидії. 35,095 млрд грн, що залишилося, має вистачити всім одержувачам.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Нагадаємо, у Пенсійному фонді розповіли, на скільк зросла середня зарплатня українців.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українцям розпоіли, в яких випадках вони ні за що не отримають пільгина оплату комуналки.

Також "Знай.uа" писав, що монетизація субсидій привела до валу звернень від їх одержувачів в управління соцзахисту. Проте 13% нарахованих субсидій громадяни так і не отримали. І, як виявилося, проблема в тому, що люди не можуть отримати кошти живими грошима.