Швеція збирається депортувати українку, яка стала жертвою теракту в Стокгольмі у квітні 2017 року. 39-річна Ірина Заманова була серед десяти поранених, українка втратила ногу через важкі травми.

Про це повідомляє The Local. Зазначається, що Ірина Заманова в квітні 2017 року приїхала до Швеції як туристка, коли стався теракт. Вона стала жертвою наїзду терориста, а її травми були настільки серйозними, що лікарі змушені були ампутувати їй праву ногу.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Заманова спочатку отримала дозвіл на тимчасове проживання, оскільки вона була свідком у судовому процесі проти терориста.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Оскільки цей дозвіл закінчився, вона подала заяву на постійне проживання у Швеції на засадах співчуття в "надзвичайних обставинах". Це формулювання виписано в міграційному законодавстві Швеції, але воно рідко застосовується.

У серпні минулого року її клопотання відхилила Шведська міграційна служба, а потім міграційний суд після того, як вона подала апеляцію. Заманова оскаржила це рішення у вищому суді Швеції з питань міграції.

Адвокат Генрік Хоффман, який представляє Заманову, заявив, що суд вирішив не розглядати справу, тобто рішення суду нижчої інстанції залишилося чинним

Хоффман сказав, що, серед іншого, вони звернулися до суду з проханням вважати, що Заманова не зможе отримати такий же рівень медичної допомоги в Україні, як у Швеції.

"Очевидно, що суди не вважали, що це надзвичайні обставини", – сказав він, додавши, що вважає, що "дуже прикро", що Швеція не змогла піклуватися про жінку, яка потрапила в жахливу ситуацію не з власної провини.

Рішення означає, що Замановій разом з 14-річною донькою доведеться залишити Швецію через чотири тижні.

Нагадаємо, теракт у центрі Стокгольма скоїв шукач притулку з Узбекистану Рахмат Акілов, який присягнув на вірність ІДІЛ. Він викрав вантажівку і в’їхав у пішоходів. В результаті теракту загинули п'ять людей та десять отримали поранення. У червні 2018 року Акілова засудили до довічного ув’язнення.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Шрі-Ланці здійснено ряд терактів, кількість загиблих досягла 207 осіб, з яких 32 - іноземці.

Також Знай.ua писав, у центрі Японії стався теракт - водій навмисне наїхав на натовп людей