Дивне поховання бронзового століття в Тернопільській області спантеличило археологів. Вони виявили загадкову пару з дитиною, а в їх ногах ще троє без кінцівок.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

За даними археологів, які виявили дивний могильник, так 3500 років тому ховали господарів і їх слуг.

"І це не єдина знахідка експедиції. Студенти один за одним викопують скелети. Археологи зі студентами вже знайшли сім скелетів, купу металу і прикрас. Артефакти знаходять прямо під час зйомок сюжету". йдеться в повідомленні

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

На могильнику між курганами студенти практикуються вже третій тиждень. Вони займаються розкопуванням скрепів, збирають кісточку до кісточки, чистять від землі і навіть миють. В руках однієї студентки людська лопатка, в іншій - частина руки.

Дівчата кажуть, перемивають кістки давнього хлопця-підлітка. Першокурсниці чистять його багатовікові зуби сучасною зубною щіткою і переконують - хлопець був здоровим.

Нагадаємо, у Полтаві археологи знайшли загадкову гробницю.

Як повідомляв портал Знай.uа, в селі Іванівка місцеві жителі виявили дивне створення.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні під землею знайшли справжній Парк Юрського періоду.