За результатами дослідження Вищої технічної школи Цюриху в 2050 році клімат в світі зміниться. У Києві прогнозують погодні умови такі ж, як сьогодні в Канберрі (Австралія). До того часу влітку температура в українській столиці зросте на +6,5 градусів.

Експерти прогнозували змін клімату великих міст світу протягом наступних 30 років.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Так, вчені вивчали клімат 520 великих міст світу, використовуючи 19 показників, які демонструють зміни температури.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

В кінцевому підсумку з'ясувалося, що у 77% великих міст клімат буде схожий на нинішній клімат інших міст. А у 22% міст, напевно, будуть кліматичні умови, яких сьогодні не існує на планеті.

Ці тенденції підкреслюють вразливість тропічних і субтропічних міст, з яких 30% переживуть зміни.

В цілому, максимальна температура в літній час підніметься на +6,7 градусів, а середня температура - на +3 градуси за Цельсієм.

Дослідники говорять, що клімат Харкова буде таким же, як у Бухаресті, а Дніпра – як в Скоп'є. У Лондоні буде як в Барселоні, а в Стокгольмі - як в Будапешті, в Мадриді - як сьогодні в Марракеші, в Москві - як у Софії.

Нагадаємо, що в українських Карпатах 10 липня випав сніг з дощем.

Як повідомляв портал Знай.ua експерти відзначили негативний вплив клімату на український урожай.

Також портал Знай.ua писав, що на Росію налетіли кліматичні аномалії.