Відомий український композитор Євген Хмара провів незвичайну акцію за кордоном. Піаніст-віртуоз вразив виконанням гімну України у стародавньому та колоритному місті Будва, що у Чорногорії.

Зацікавила пісня "Ще не вмерла України і Слава, і Воля" тим, що була виконана відомим піаністом на унікальному інструменті 18 століття - спінет, який є прадідом фортепіано. Відео віртуозної гри на спінет Хмара опублікував на своїй сторінці у Facebook.

День Конституції святкували в Будві 😊 National Anthem of my country 🇺🇦

Geplaatst door Evgeny Khmara op Zondag 30 juni 2019

Євген Хмара (відео: facebook.com/pianokhmara)

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Спінет, на якому зіграно гімн України, є одним з найстаріших клавішних інструментів і походить від стародавнього монохорда. Це невеликий клавесин з щипковими струнами. Спінет був дуже популярним у 18 столітті. Зовні трохи схожий на рояль.

Українці вражені неймовірним звучанням гімну, засипали композитора хвалебними коментарями

"Bravo 👏, Maestro", "А мені цей інструмент звучить, ніби цимбали. Супер!", "Женя, у меня аж мурашки по коже!!!!😊👍🏼 очень красиво!)", " Будва-неймовірне місто, а з нашим гімном у виконанні Евгена, просто чарівне!:))", "Ти як завжди, неперевершений!)))", - пишуть користувачі.

Євген Хмара – український композитор, піаніст-віртуоз, киянин. Першу музичну композицію написав у сім років. Постійно виступає в Україні та за кордоном з сольними концертами та у співпраці з іншими артистами, аранжує для зірок українського шоу бізнесу.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Найбільшим масштабним його проектом 2018 року був великий сольний концерт "30", який відбувся у палаці "Україна" та зібрав близько 3900 глядачів. Виступав разом з музикантом Дідьє Маруані (Space).

Нагадаємо, що український інді-рокер Alex Peakman випустив дебютний трек.

Як повідомляв портал Знай.uа, відомий боєць АТО Сергій Титаренко і українська співачка із США Аничка представили кліп на нову спільну пісню.