Вселенський патріарх Варфоломій переконаний, що Філарет обрав неправильний шлях. Патріарх зазначив, що Православна церква України є самостійною, як і інші автокефалії.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Він запевняє, що Філарет "повинен був стати наставником для свого духовного сина Єпіфанія, однак вибрав інший, неправильний шлях".

Також Варфоломій заперечував залежність української Православної церкви від Константинополя. Він зазначив, що українська автокефалія нічим не відрізняється від багатьох інших автокефалій помісних церков. Вони лише допомагають, як церква-матір.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Варфоломій пояснив, що їх патріархат є справжньою Материнською Церквою.

"Як справжня матір він, за прикладом премудрого Соломона, щодо відновлення тих, хто був в розколі, протягом трьох місяців провів там Об'єднавчий собор. Він почув і прийняв офіційне прохання всього Собору про автокефалію. І тоді він надав їм статус автокефалії. Чи ви вважаєте, що для Патріархату було легко протягом всіх цих років переживати відлучення дітей від обіймів і підтримки матері? Ні в якому разі! Навпаки!", - затверджує Варфоломій.

Саме тому Православна Церква України є унікальною і самостійною.

Нагадаємо, ображений Філарет поплакався російської пропагандистке.

Як повідомляв Знай. ua, таємна домовленість Порошенка з Варфоломієм розсекречена.

Також Знай. ua писав, що у ПЦУ різко відреагували на зв'язок Філарета з Росією.