Стало відомо, що Україна опинилася на 9 місці в десятці країн з найбільшим обсягом сміття на одного мешканця за рейтингом 24/7 Wall Street. Про це повідомляє USA Today.

Країни в рейтингу розподілилися так: Канада - 36,1 тонна сміття на людину; Болгарія - 26,7 тонн сміття на людину; США - 25,9 тонн сміття на людину; Естонія - 23,5 тонн сміття на людину; Фінляндія - 16,6 тонн сміття на людину; Вірменія - 16,3 тонни сміття на людину; Швеція - 16,2 тонни сміття на людину; Люксембург - 11,8 тонн сміття на людину; Україна – 10,6 тонн сміття на людину; Сербія - 8,9 тонн сміття на людину.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Наголошується, що населяє Україну 44 831 135 осіб. Сумарно за 2017 рік Україна виробила 474 106 025 тонн сміття. Ступінь переробки відходів складає всього 3,2%.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

"Україна, один із найбільших торговців зброєю в світі, виробляє трохи більше 474 мільйонів метричних тонн відходів нане рік, 448 мільйонів з яких - небезпечні відходи. Жодна з 105 країн, по яким є дані про небезпечні відходи, не виробляє більше таких відходів", - зазначається в аналізі американських дослідників.

Нагадаємо, що українці очолили рейтинг "найбільш сексуальних націй світу".

Як повідомляв портал Знай.uа, більше половини українців просять президента Володимира Зеленського завершити війну на Донбасі.

Також портал Знай.uа писав, що Україна посіла останнє місце в рейтингу фінансової грамотності серед країн Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР).