У церковному календарі день присвячується пам'яті преподобного Афанасія Афонського. Інші назви свята: «Афанасій», «Місяця свято», «Місячне свято». На Русі вважалося, що в цей день Місяць святкує своє свято. Тому день був повністю присвячений Місяцю.

Афанасій родом з міста Трапезунда, він рано став сиротою і його виховала благочестива черниця. Тому Афанасій намагався у всьому їй наслідувати, навіть в чернечому житті, молитвах і пості. Потім він сам став ченцем у Киминському монастирі. А коли досяг досконалості через тривалі пости і пильнування, ігумен благословив його на подвиг безмовності. Це Афанасій здійснив у відокремленому місці недалеко від монастиря. Є переказ, що Афанасію кілька разів являлася Богородиця.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Афанасій Афонський
Афанасій Афонський

Чого не можна робити 18 липня

День дуже невдалий, нічого не починайте і не робіть. В цей день можуть статися втрати і непередбачені ситуації. Він хороший для людей, пов'язаних з законом і справедливістю, але справи захисту і апеляції краще не починати. У той же час, якщо хочете подати на розлучення, то кращого дня не буде. Сьогодні чоловікам не можна дозволяти жінкам собою командувати.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Народні прикмети на 18 липня

Приказки і прикмети

  • В ніч на 18 липня місяць то ховається, то виходить, то колір змінює, – значить, очікується гарний урожай.
  • Місяць ясно світить – до сухої й теплої осені.
  • Над гнойовою ямою випари піднімаються – до швидкого дощу.
  • Картопляні листя 18 липня звернені до неба, – варто чекати засухи.
  • В Афанасьєв день високо ворони літають – знак хорошої погоди.
  • Вітер посилиться, якщо в Місяцеве свято веселку на заході видно.
  • Хороший улов вугра обіцяє, що дозріє до Афанасьєва дня жито.
  • Комахи 18 липня спрямовуються до вогню – до погіршення погоди.
  • Місяць на Афанасія зеленуватий – задощить.
  • Дощ пішов до полудня 18 липня – за прикметами, добу не перестане.
  • Немає роси – чекати дощів.
  • Місячна доріжка коротка – до шторму.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.