В церковному календарі це день пам'яті преподобного Сисоя Великого і мученика Єрмія Афінського. Інші назви свята: «Сисой і Веремій», «Сисой світлий», «Веремій». У народі здавна вважали, що на Сисоєв день особливі властивості отримує роса. Вона дає сили і здоров'я як людям, так і тваринам і птахам.

Вважається, що Сисой може захистити і допомогти хліборобам, тому йому можна помолитися сьогодні і про гарний урожай. За прикметами в цей день випадає сильна роса. Вона може дати людям, птахам і звірам енергію і силу. Є повір'я, що якщо пройти босоніж по траві, то це зміцнить тіло і позбавить від усіх хвороб. Але не витирайте ноги, надіньте теплі шкарпетки і взуйтесь. Так треба проходити до полудня. Тваринам теж краще походити по росі, а ще її додають в їжу домашньої худоби. Вважається, що тоді вона не буде хворіти.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

До цього дня у наших предків сінокіс підходив до кінця, а жнива ще не скоро, тому сьогодні чистили погреби після першого врожаю. Це можна було робити лише чоловікам, тому що стає агресивним злий дух. І жінки не зможуть його перемогти. Вважається, що нечисть особливо не любить веселих дівчат.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Думайте сьогодні тільки хороше, тому що якщо мати прокляне доньку в серцях, то доля обох буде незавидною. Можливо навіть, що скоро настане смерть. Не поспішайте з важливими справами, а то вони можуть закінчитися провалом, всі проблеми відкладіть на завтра.

Народні прикмети на 19 липня

Ще сьогодні є традиція готувати смородинове варення. Кожна господиня робить його по-своєму, але вважається, що перед цим важливо вмитися і помолитися.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.