В Азовському морі в порту Бердянська стався розлив нафти. Площа, де розлилася нафта становить 100 квадратних метрів.

Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Нафтопродукти розлилися біля причалу № 2 у середу, 17 липня. Джерелом забруднення стало судно Iskander під прапором Тунісу, у якого був пошкоджений бак. Зараз навколо судна встановили бонові загородження.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Про небезпечну ситуацію повідомили Державну морську адміністрацію, Державну Азовську морську екологічну інспекцію. Відомо, що лабораторія Державної Азовської морської екоінспекції відібрала проби морської води.

На ліквідацію розливу було направлено судно МНМС-69 с сорбентом під назвою "Еконадин". Нині забруднення локалізовано. Адміністрації порту у свою чергу запевняє, що загрози відпочивальникам немає. Відібрані проби води з місця забруднення, про результати дослідження не повідомляється.

Відпочинок у Бердянську
Відпочинок у Бердянську

"Наше підприємство розуміє свою відповідальність за екологічний стан моря, тим більше - в розпал курортного сезону. Поки ніякої загрози немає, наші фахівці продовжують роботу. Справою займаються відповідні структури", - зазначив начальник адміністрації порту Олександр Барчан.

Нагадаємо, у курортній Кирилівці зламалась найбільша карусель в Україні, на якій знаходилось багато людей, в тому числі й діти. Люди просиділи близько години на висоті 25 метрів.

Як повідомляв портал Знай.ua, з початку туристичного сезону в травні в регіоні, за який відповідає консульство України в Анталії, померло майже півтора десятка українських відпочивальників.

Також Знай.ua писав про те, що українська блогер показала фотографії реальної туристичної ситуації в Криму. Та реальність виявилася не такою, як розповідають російські пропагандистські ЗМІ.