Перший помічник президента Сергій Шефір заявив, що військовий парад на День незалежності - це всього лише "спосіб показати швидку перемогу". А "у нас не спринтерська диcтанція".

Про це повідомляє "Ліга".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як відомо, нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що цьогоріч не будуть влаштовувати помпезний парад на День Незалежності, а заощаджені кошти краще направити на більш важливі справи, такі як оборона країни.

парад

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Як розповів Шефір, у нього "засіли в голові спогади" про Іловайську трагедію, і тоді він "чув і читав думки військових, що в зв'язку з парадом сталася та трагедія, що якісь війська або техніка не були вчасно відправлені на фронт" .

"Тому парад як популізм, мені здається, не потрібен", - сказав Шефір.

Відповідаючи на репліку журналіста, що Іловайськ трапився "явно не тому, що туди з параду сили не встигли перекинути", і для багатьох парад - це "акт демонстрації сили; підтвердження того, що армія - наша гордість, слава, честь". На це він пообіцяв , що День Незалежності в Україні відзначать.

Сергій Шефір

"Зараз думаємо про якусь альтернативу. <...> Я вважаю, що парад як демонстрація сили хороший для країн на кшталт Росії, тоді як у нас в армії все недобре по відношенню до людей. <...> Ми також бачимо, чого ще не вистачає і як живуть солдати в АТО", - сказав Шефір.

Нагадаємо, не зважаючи на те, що президент Зеленський скасував проведення параду на День Незалежності, глава уряду Володимир Гройсман дав дорученя для його підгтовки та виділення для цього 300 мільйонів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, президент Володимир Зеленський вирішив питання російських паспортів на сході України.

Також портал Знай.ua писав, що проти високопосадовців відкрили ще дві справи після перевірки на бронетанковому заводі.