Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наказав профільним відомствам забезпечити фінансування параду на День Незалежності, у той час, як президент Володимир Зеленський

Про це повідомляється на офіційній інтернет-сторінці українського уряду.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Володимир Гройсман


Відкриваючи засідання, глава уряду заявив, що в Україні є всі можливості для вирішення відразу двох питань: виділення 300 млн грн на додаткове фінансування армії і проведення військового параду на День Незалежності, 24 серпня, не за рахунок соцвиплат. Також Гройсман доручим Міністерству фінансів і Міністерству оборони виділити відповідні кошти для заходу.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Хочу доручити сьогодні міністру фінансів, міністру оборони від імені уряду ретельно порахувати вартість проведення параду, джерела фінансування. У мене є думки з приводу того, де ми знайдемо гроші не за рахунок соціальних виплат. У той же час пропозиція Президента України про те, щоб 300 млн грн скерували на підвищення стандартів для воїнів, також вірно", - сказав Гройсман.

Гройсман переконаний, що проведення параду та витрат на нього нині дуже необхідно Україні.

"Вважаю, що парад потрібний, і він має стати парадом гідності і доблесті нашого війська, вираженням поваги до військових", - зазначив Гройсман.

Президент України Володимир Зеленський

У той час напередодні президент України Володимир Зеленський скасував військовий парад на День Незалежності. У глави держави на цей рахунок протилежно інша думка, зокрема щодо того, куди потрібно спрямуват ці кошти.

"Зазвичай 24 серпня у нас проходить військовий парад. Такий помпезний і точно не дешевий. Краще ці гроші виділити нашим героям. І ми прийняли рішення виділити 300 мільйонів гривень на премії всім нашим військовим", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, Володимир Гройсман добряче отримав від Саакашвілі.

Як повідомляв портал Знай.ua, Гройсман яскраво продемонстрував, куди діваються гроші, виділені на будівництво доріг.

Також Знай.ua писав про те, що навесні 2020 року очікується підвищення розмірів пенсій.