Відкрито ще дві справи проти високопоадовців, яких підорюють у корупційних схемах.

Про це розповів директор Державного бюро розслідувань Роман Труба на засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики в Офісі президента України, - пише "Українська правда".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Роман Труба

"Нещодавно, цього тижня ми провели кілька обшуків на бронетанкових заводах. І на даний час в нас є питання щодо законності, підставності закупівлі моторів на танки.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За словами експерта, після проведення розслідування, він переконаних, що можуть виявитися мільйонні збитки.

"Крім цього, на цей період часу в нас є інформація про розкрадання і зловживання при відчуженні і закупівлі державних облігацій. За попередніми даними, сума збитків становить десятки мільйонів доларів. До цієї схеми також причетні народні депутати України".

На цей час все перебуває на початковій стадії, в розробці. Я обіцяю, що найближчим часом суспільство, фахівці почують про наші результати у цих кримінальних провадженнях".

Під час виступу Труба також звернув увагу, що кількості працівників ДБР, встановлених законом 1500 осіб, недостатньо для роботи органу.

Труба сподівається, що новий парламент в Україні "повернеться до потреб Державного бюро розслідувань".

До слова, глава держави Володимир Зеленський нещодавно заявив, що до правоохоронних органів передана ще одна справа щодо розкрадань в оборонній промисловості, що мало місце ще за часів президентства Петра Порошенка.

Нагадаємо, Портнов готуєть оскаржити рішення Генпрокуратури, яка закрила справу проти Петра Порошенка.

Як повідомляв портал Знай.ua, проти колишнього президента Кучми відкрили три справи за підозрою у держзраді.

Також Знай.ua писав про те, що стало відомо, коли можуть пройти переговори Зеленського з Путіним.