Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження на колишнього президента України, голову української делегації в Тристоронній контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході країни Леоніда Кучму. причиною стали його скандальні заяви по Донбасу.

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Повідомляємо, що на підставі заяв глави української делегації в Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Л. Кучми 05.06.2019 р. в Мінськ (Республіка Білорусь), оприлюднених у ЗМІ, Генеральною прокуратурою України 07.06.2019 внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111 (Державна зрада), ч. 1 ст. 14 (Готування до злочину), ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань), ч. 1 ст. 14 год. 2 ст. 258-2 (Публічні заклики до вчинення терористичного акту з використанням засобів масової інформації) КК України", - йдеться в повідомленні ГПУ.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Досудове розслідування буде проводити Головне слідче управління СБУ.

"Леонід Кучма не викликався до Генеральної прокуратури України для допиту щодо оприлюднених ним заяв", - додали у відомстві.

Варто додати, як повідомив раніше спецпредставник ОБСЄ Сайдик, Кучма запропонував ТКГ по Донбасу розглянути питання про зняття економічної блокади в регіоні.

Саме це стало підставою відкрити ГПУ три кримінальні провадження проти екс-президента. Також додамо, що самого Кучму на допит не викликали.

Нагадаємо, стало відомо, коли можуть пройти переговори Зеленського з Путіним.

Як повідомляв портал Знай.ua, Кучма у Мінську назвав умови, озвучені Зеленським по Донбасу.

Також Знай.ua писав про те, що експерти розповіли, до чого готуватися Україні після "перезавантаження" Мінського процесу.