Дострокові парламентські вибори в Україні відбудуться вже у неділю, 21 липня. У суботу, 20 липня, триває день тиші, коли будь-яка політична агітація заборонена, а на виборчих дільницях - останні приготування. Перед виборами українцям традиційно приходять запрошення. Однак таке ж запрошення отримав чоловік, який помер майже півстоліття тому.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У Київській області в поштову скриньку кинули запрошення взяти участь у парламентських виборах людині, якій вже давним-давно немає в живих. Цікаво також те, що його родина також давно не живе за адресою, куди надійшло запрошення. Сім'я померлого чоловіка ще 15 років тому продала земельну ділянку. Зазначимо, що він помер у 1980-му році.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

У Державному реєстрі виборців пояснили, що список виборців востаннє переглядали ще у 2009 році. У зв'язку з цим, є багато неточностей у переліку. Також у відомстві заявили, що можлива наявність у виборчих списках "мертвих душ" не є проблемою в масштабах усієї України, адже їхня кількість дуже мала.

"Це поодинокі випадки. У масштабах країни це не може мати абсолютно ніякого значення. І це зовсім не значить, що за цим записом, який навіть з'явився у списку виборців, хтось отримає виборчий бюлетень. А якщо це станеться, то це буде кримінальний злочин. Я хочу сказати, що це не є взагалі ніякою проблемою зараз, тому що кількість таких записів настільки мала", - керівник Служби розпорядника Державного реєстру виборців Олександр Стельмах.

Додамо, що усі списки виборців, які мають право проголосувати у неділю, 21 липня, на дострокових виборах до Верховної Ради України, вже роздані дільничним виборчим комісіям. Тому українців закликають перевірити себе у списках.

Нагадаємо, покійного Скрябіна оштрафували за чотири роки після смерті, українці не добирають слів: "Довбні..."

Як повідомляв портал Знай.uа, українці вірять у "Слугу народу" Зеленського і "Голос" Вакарчука, а Порошенка втомилися бачити в Раді.

Також портал Знай.ua писав Зеленський за кермом Tesla терміново звернувся до українців.