У цей день православна церква вшановує святу рівноапостольну княгиню Ольгу, багато в чому завдяки якій Русь прийняла православну віру. Інші назви свята: «Єфимья і Ольга», « Є фимья Стожарниця», «Стожарниця». 24 липня люди звертали увагу на сузір'ю північного неба - Стожари (Плеяди). З ним були пов'язані і більшість прикмет на цей день.

Ольга була дружиною князя київського Ігоря. У них народився син Святослав, а князя вбили древляни, тому що він збирав з них податки. Ольга почала правити сама і вирішила стати християнкою. При хрещенні вона прийняла ім'я Олена, а рішення прийняла після поїздки у Візантію. Але син Ольги жив за язичницьким законами, а от її онук став хрестителем всієї Русі.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чого не можна робити 24 липня

Сьогодні не можна забирати собі гроші, які знайшли у цей день. Їх треба віддати на потреби бідних або віднести в церкву, а то буде біда. Для іменинника є свої заборони: не можна брати в борг гроші, сіль, хліб, не можна купатися і планувати весілля.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Народні прикмети на 24 липня

Приказки і прикмети

  • Якщо на Ольгу яскраво сяють зірки - до вдалого полювання на ведмедя.
  • Сонячна погода у цей день обіцяє хороший врожай зерна, а дощова з громом — хороший улов риби.
  • На Єфимью пролунав різкий грім – буде йти тихий дощ, а якщо прогримів гучний грім – дощ буде досить сильний.
  • П'явка піднімається на поверхню води - слід чекати вітру, урагану, бурі.
  • Павук сидить нерухомо в середині павутини - до дощу.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.