Науковці трохи привідкрили завісу щодо Чорнобильської катастрофи.
Експерти акцентували увагу на тому, що викиди радіаційних потоків в 400-кратному розмірі перевищували потужності бомб, які були скинуті на Хіросіму в часи Другої світової війни.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Історичні хроніки свідчать, що в місцях, де техніці було важко пробратися до нищівного вогню, 33 роки тому сміливо боролися люди. Слід зазначити, що від смертельних доз випромінювання загинули понад 30 000 чоловік, а ще 70 000 стали інвалідами.

Більшість ліквідаторів, у подальшому померли від променевої хвороби. Вся інформація, яка стосувалася Чорнобильської катастрофи, відразу ж була засекречена владою, тому до сьогоднішнього дня багато фактів для людей залишалися загадкою.

Разом з тим, у кримінальній справі проти тодішніх керівників, котру порушили ще у 1992 році, чітко вказується, що інформацію про рівень небезпеки приховали. Хоча вони цілком володіли інформацією про ситуацію, але необхідних заходів для захисту людей не вжили… І оправдання штибу не хотіли розголосу, або самі не знали що робити, ніхто не вважає аргументованими. Тому радянські керівники не склали тест ні на людяність, ні на оперативність дій.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Людство так і не отримало потрібний урок з трагедії, тому продовжує нехтувати елементарними правилами безпеки на АЕС. Тут була надзвичайна засекреченість і брехня влади. Якщо в західних засобах масової інформації надавали хоча б якісь відомості, то місцева влада вирішила не поширювати відомостей про загиблих і постраждалих.

Нагадаємо, що ліквідатор аварії на ЧАЕС заявив про страшну знахідку

Як повідомляв Знай.ua реальний ліквідатор ЧАЕС подивився серіал "Чорнобиль" від НУО і наклав на себе руки.

Також Знай.uа писав, головний герой Чорнобиля залишився за кадром.