За період з березня 2019 року у зоні проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі загинули 49 захисників України, ще 307 воїнів отримали поранення.

Такі цифри озвучив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зазначимо, що з березня 2019 року на Донбасі оголошено попереднє перемир'я. Однак терористи періодично обстрілюють позиції України.

"Починаючи з попереднього режиму припинення вогню, який почався на Донбасі на початку березня цього року, втрати українських військовослужбовців склали 356 осіб, серед яких 49 загиблих. Це та ціна, яку ми заплатили минулого разу за порушення Росією домовленостей, досягнутих з Україною за посередництва ОБСЄ в рамках Тристоронньої контактної групи", – заявив він.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Євген Цимбалюк

Дипломат також зауважив, що починаючи з 21 липня, коли був оголошений новий режим припинення вогню, зафіксовано мінімальне число його порушень.

"Кількість жертв нагадує нам про те, що відбувається, коли він порушується. Саме з огляду на це ми залишаємося відданими справі припинення вогню і збереження життя українських громадян", – додав Цимбалюк.

Донбас
Донбас

Нещодавно також на Донбасі відбулася передача 64 громадян України з окупованої частини Луганської області, які були затримані або відбували покарання за скоєні злочини. З грудня 2018 року по липень 2019 ми перемістили 319 засуджених.

Нагадаємо, "Би*ло українське": нахабна сепаратистка "ЛНР" довела земляків до сказу, скандальне відео.

Як повідомляв Знай.uа, здичавілі бойовики на Донбасі підривають будинки українців під шалений регіт: цинічне відео просочилося у мережу.

Знай.uа писав, Гвоздик заговорив про Донбас й довів українців до сказу: "Чому ми з росіянами стали ворогами?"