Журналісти опублікували відео-реконструкцію підготовки до вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк, засновану на офіційних показах засуджених. Відповідний ролик з'явився на YouTube "Слідство.Інфо".

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Наголошується, що в липні 2018 організатор нападу Сергій Торбіна отримав замовлення від раніше судимого за вбивство Олексія Левіна побити або облити кислотою Гандзюк.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За 18 днів до нападу, Торбіна попросив вчинити злочин 4 військових, якими командував під час війни на сході України. Він мотивував це поганим ставленням Гандзюк до АТОшників.

За 12 днів до нападу Торбіна передав адресу активістки виконавцям.

За 5 днів до нападу виконавці виїхали за місто і купили сірчану кислоту. Водієм призначили Васяновича, Вишневський повинен був стежити за виходом Гандзюк і передати сигнал Грабчуку, який і повинен був вилити кислоту на активістку.

У день нападу близько 8.15 Грабчук вилив Гандзюк в обличчя кислоту поруч з її авто. Злочинці втекли, а активістку госпіталізували з 40% опіків тіла.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Через 4 дні після нападу виконавці отримали по 500 доларів винагороди.

Гандзюк померла через три місяці після нападу. Організатор Сергій Торбіна засуджений до 6,5 років позбавлення волі. Гарбчук отримав 6 років, а Вишневський і Васянович по 4 роки. Олексій Левін, якого вважають замовником, втік за кордон.

Варто відзначити, що через рік після нападу на Гандзюк копи так і не назвали справжніх замовників, які були зацікавлені у тому, щоб вона припинила свою діяльність.

Нагадаємо, батько Гандзюк терміново зустрівся з Зеленським по справі вбивства доньки.

Як повідомляв портал Знай.uа, тисячі киян повстали проти дружків Януковича.

Також портал Знай.ua писав, журналист Комаров загинув після жорстоко нападу.