Останній місяць літа 2019 року обіцяє українцям нові ціни на газ і електроенергію. Також відомо, що вступає в силу закон про ековиробництві та збільшуються штрафи за прострочення транзиту авто на іноземних номерах.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Нові ціни на газ

З 1 серпня ціна газу для населення знизиться на 5,5% і складе 5568 гривень за тисячу кубометрів з ПДВ. Також з 1 серпня подешевшає газ для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання — на 7,2-7,5%, порівняно з липнем.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

тарифи
тарифи

Новий тариф на розподіл електроенергії

З 1 серпня вступають в силу нові тарифи на послуги з розподілу і передачі електричної енергії, і вони на 10% менше попередніх. І це означає зменшення кінцевої вартості електроенергії для побутових споживачів, пояснили в НКРЕКП.

Почне діяти закон про экопроизводстве

Закон "Про основні принципи і вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції" запрацює з 2 серпня.

євробляхи
євробляхи

Зростуть штрафи за "євробляхи"

З 22 серпня щодо автовласників, які перевищили термін тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення, почнуть застосовувати санкції. За прострочення від 10 до 20 діб — штраф 17 000 гривень, від 20 до 30 діб - 85 000 гривень. Більше 30 діб - 170 000 або конфіскацію таких авто.

подорожчання палива
подорожчання палива

Нові мита та ціни на паливо

З 1 серпня запрацює ухвалена Кабміном постанова про спеціальні мита на імпорт з Росії дизельного палива та скрапленого газу. На дизельне паливо мито складе 3,75% вартості з 1 серпня по 1 жовтня і 4% з 1 жовтня, на скраплений газ, відповідно, - 1,75% і 3%.

Зміни в отриманні ЕЦП

З 1 серпня отримати електронні довірчі послуги можна буде тільки на захищені носії ключової інформації.

Нагадаємо, останній шанс для "євроблях": що чекає на українців після 24 серпня.

Як повідомляв Знай.uа євробляхерів почнуть штрафувати вже у серпні.

Знай.uа писав, вже не "євробляхи": звідки їдуть до України "свіжо пригнані" тачки.