Від початку року курс гривні відносно долара зріс на 9,1%. Українська валюта показала найбільший ривок серед усіх валют світу.

Цю інформацію повідомляє Reuters.

Суттєво зросли проти американського долара також російський рубль (на 8,3%), єгипетський фунт (на 8%) та тайський бат (на 4,9%). Найбільш просіли валюти Аргентини (на 15%), шведська крона (на 8,3%) та південнокорейський вон (на 6,9%).

Курс гривні
Курс гривні

Чудові новини!

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Найбільший ріст продемонстрували валюти країн, що розвиваються, в той час як валюти розвинений країн переважно девальвували.

"Зростання курсу гривні спостерігається на тлі нарощення інвестицій іноземних інвесторів у державні боргові облігації України. Так, за липень іноземні інвестори вклали в український державний борг 1,27 мільярда доларів, а від початку року — 3,22 мільярда доларів." йдеться у повідомленні

долар
долар

Нагадаємо, долар до кінця літа може підвищитися, однак аналітики також прогнозують стабілізацію і зміцнення курсу гривні на ринку. Долар зараз підійшов до мінімального для цього року курсу валют.

Як повідомляв портал Знай.uа, висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн за долар, євро в цьому випадку буде коштувати 33 грн.

Також портал Знай.ua писав, що Україна може утримати макрофінансову стабільність без чергового траншу Міжнародного валютного фонду.