Щодня мільйони українців знімають в банкоматі гроші, і цим звичним ділом почали активно користуватися зловмисники.

Для крадіжки грошей з чужого рахунку їм достатньо даних з магнітної смужки на карті і ПІН-коду, повідомляє Телеграм-канал "Тебя обманули".

Фото: джерело

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Зчитати інформацію з магнітної смуги можна за допомогою спеціального пристосування - скімера. Найчастіше шахраї встановлюють його поверх слота для прийому карток. Далі схема проста: людина вставляє свою картку в банкомат, а дані з неї зчитує і записує скіммер.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Для крадіжки ПІН-коду використовують другий девайс: кріплять приховану камеру або встановлюють накладну клавіатуру. Тільки-но шахраї дізнаються даних, як вони роблять дублікат картки і знімають з неї гроші.

Зазвичай, ці незаконні пристрої приклеюють на подвійний скотч. Джерело дає пораду для користувачів банкоматів: поторкайте кнопки і віконце для прийому карт. Якщо все міцно зафіксовано, то можете не хвилюватися. Якщо є навіть слабкий рух, хитання або просідання - це підробка, і цим банкомат користуватися не варто. А ще краще якомога швидше повідомити на гарячу лінію банку про проблему.

Нагадаємо, раніше хитрий іммігрант ініціював свою загибель і отримав за це купу грошей, історія гідна комедії.

Також Знай.uа писав, що мільйони українців стали жертвами шахраїв, як уберегтися від пастки злодіїв.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що українець обікрав Microsoft на мільйони доларів.