В понеділок суд Міннесоти засудив уродженця Молдови Ігоря Воротинова до 3 років позбавлення волі. Чоловіка звинувачують у шахрайстві. Він імітував свою смерть у 2010-му і, з допомогою дружини і сина, отримав виплату за страховим полісом в $2 млн., передає USA.one.

За версією слідства, у 2010 році Ігор Воротинов оформив страховку на 2 млн, призначив основним бенефіціаром дружину і тут же розлучився з нею. Автомеханік і автомобільний дилер раптово виїхав з Міннесоти в Молдову, а через 11 місяців його дружині повідомили, що знайшли на узбіччі дороги біля села Кожушний тіло колишнього чоловіка. Зазначається, що труп був "сильно розкладеним".

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

1 жовтня 2011 року співробітники молдавської поліції отримали екстрений виклик про знайдений на в'їзді в село Кожушний трупі. Останки чоловіка знайшли біля узбіччя дороги між двома кущами. Смерть не розглядали як насильницьку, а за паспортом, готельної карті і контактними номерами встановили особу загиблого як Воротинова Ігоря.

У Молдавії кажуть, що дружина Воротинова і представник посольства Сполучених Штатів впізнали тіло. Труп швидко кремували в морзі і вдова повернулася в свій будинок в Міннесоті з акуратною урною в якій лежав прах її "померлого" чоловіка. Пізніше скорботна жінка отримала $ 2 048 414, які скрасили біль "втрати", а чоловіка поховала на кладовищі Лейквуд в Міннеаполісі.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Як з'ясувалося згодом, Ігор Воротинов на розклався до невпізнання труп одягнув свій одяг, поклав до кишені свої документи, що засвідчують особу і кинув тіло на узбіччі.

Одержавши чек на кругленьку суму, "вдова" перевела гроші в швейцарський і молдавський банки, після чого подружжя Воротиновых розділила гроші.

Ігор узяв собі нове ім'я - Микола Патока, купив житло і машину в Молдові і жив на широку ногу до тих пір, поки ФБР не отримали вказівку, що Воротинов імітував власну смерть і благополучно живе в Східній Європі.

У 2013 році поліція Детройта перевірила лептоп хлопця - і знайшла фотографії батька Воротинова в доброму здоров'ї. Спочатку син стверджував, що приблизно рік був не в курсі того, що батько живий-здоровий і щиро оплакував батьків. Тобто подружжя Воротиновы задумали і провернули аферу самостійно, вирішивши спочатку не вмішувати сина, а батька він зустрів випадково і просто вирішив не здавати поліції.

Нагадаємо, Романенко передрік Зеленському надважкі випробування: "Вічна гризня за армію, мову, віру".

Як повідомляв портал Знай.ua, Скрипін заступився за Мосейчук і нарвався на жорстку критику.