Батьків попереджають про обовязкову вакцинацію дітей перед початком навчального року. В Міністрестві охорони здоров'я закликають відвідати сімейних лікарів та перевірит Календар щеплень та наявність необхідних у дитини.

Про це розповіла на своїй сторінці в Facebook в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як підкреслила чиновниця, діти мають пройти десять щеплень від небезпечних захворювань. На сьогодні в Україні доступні безкоштовні вакцини від гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та хіб-інфекції.

вакцинація

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Вакцини – єдиний надійний спосіб захиститися від багатьох небезпечних хвороб. Немає раціональних підстав ризикувати своїм здоров'ям і дитини і набувати імунітет "перехворівши", коли маємо 100% забезпечення якісними і безкоштовними вакцинами", – наголосила Супрун.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Крім того, Супрун підкреслила, що навчальні заклади можуть відмовити у допуску дитини до навчального процесу в шкільному колективі, якщо немає необхідних щеплень.

Додамо, що в український школах вже траплялися минулого рку випадки, коли дитині керівицтво навчального закладу забороняло відвідувати уроки. Батьки у свою чергу зверталися до суду.

Нагадаємо, українців попередили про нову епідемію, таке вперше за 10 років.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні закрили на каранти ціле місто через серйозну інфекцію.

Також Знай.ua писав про те, що вчені назвали альтернативу щепленням від кору.