У церковному календарі день присвячений пам'яті ранньохристиянського священномученика Єрмолая Нікомидійського. Інші назви свята: «Єрмолай», «Єрмил і Параскева», «Марьєв день». До Єрмолая селяни поспішали закінчити жнива хліба.

Єрмолай жив, коли в Нікомидії були сильні гоніння на християн. Він був проповідником християнства, тому його з побратимами схопили і запропонували відмовитися від віри, принести жертву ідолам. Вони не погодилися навіть під загрозою тортур і смерті. Тоді стався землетрус, ідоли розбилися, а коли про все дізнався імператор Максиміліан, то всіх наказав обезголовити.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Чого не можна робити 8 серпня

Сьогодні жінкам не можна працювати, можна займатися тільки городом і домашнім господарством. І те, займатися рукоділлям, а особливо шити, заборонено. Тому що якщо візьмете в руки голку, то нашлете нещастя на себе і всю свою родину. Також не давайте нікому робочі інструменти, віддасте здоров'я і щастя. В крайньому випадку спочатку покладіть на землю, нехай той, кому треба, забере з землі, а не з ваших рук.

Народні прикмети на 8 серпня

Приказки і прикмети

  • Квіти заячої капусти залишилися на ніч відкритими, – до негоди.
  • Якщо 8 серпня мухи сильно кусають, – прикмета до опадів.
  • Жаби на березі сидять, – дощ піде.
  • Якщо 8 серпня на небі з'явиться веселка, – по прикметі, очікуються погожі дні.
  • Кішка в Єрмолаєв день лягла поруч з присівшим відпочити господарем, – прикмета до удачі.
  • Дощ вранці йде крізь сонячні промені, – до вечора знову дощ піде.
  • Народжені в цей день – мовчуни, у них суворий характер

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.