В Україні з січня 2021 вводиться обов'язкове маркування лікарських засобів з нанесенням спеціального коду для деяких категорій препаратів. З 2023 року код буде обов'язковий для всіх ліків в країні, що допоможе захистити споживачів від фальсифікату. Про це заявила правовий експерт Міністерства охорони здоров'я України з питань маркування лікарських засобів Марина Слободниченко.

"З січня 2021 до кінця 2022 повинно бути введено обов'язкове маркування, але не всіх лікарських засобів, а планомірно, поетапно. Тут буде враховано думку виробника з тих лікарських препаратів, які повинні бути обов'язковими для маркування", - сказала вона.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

За словами Слободниченко, маркування на пачках буде у вигляді QR-коду, що містить інформацію про виробника, термін придатності та іншу важливу інформацію. У МОЗ зазначили, що нововведення не повинно вплинути на ціни ліків.

Нагадаємо, епідемія туберкульозу охопила школу.

Як повідомляв портал Знай.uа, глобальні зміни клімату "подарували" світу смертельний грибок, про яку загрозу всі мовчать.

Також портал Знай.ua писав, мільйонам онкохворих подарували надію на життя.