Фахівці з професійною освітою зараз в середньому на ринку отримують не менше 7000 тисяч гривень на місяць, а деякі і в районі 15-20 тисяч.

Дані за середнім заробітком озвучила Державної служби зайнятості, повідомляє гендиректор директорату професійної освіти МОН Ірина Шумiк в прес-службі МОН.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Вже кілька років поспіль традиційно добре оплачуваними професіями є ті, які стосуються аграрного та будівельного секторів, а також сфери обслуговування. В той же час, є дефіцитні професії або професії з особливими умовами праці. Вони також мають високий рівень оплати на ринку праці", - сказала Шумiк.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

ТОП-10 професій з високим заробітком виглядає так:

  1. Вишкомонтажник - 20 тис. гривень;
  2. Машиніст трубодвігательной установки пересувної - 19 тис. гривень;
  3. Забійник на відбійних молотках - 17 тис. 250 гривень;
  4. Крановий електрик - 15 тис. гривень;
  5. Лицювальник-мраморщик - 15 тис. гривень;
  6. Шоколадник - 15 тис. гривень;
  7. Обвальщик морепродуктів - 10 тис. гривень;
  8. Головний касир - 10 тис. гривень;
  9. Бісквітнік - 9 тис. 387 гривень;
  10. Водій тролейбуса - 9 тис. 973 гривень.

"Коли ми говоримо про перспективи заробітку для випускників, то треба врахувати складність професії, особливості роботи і затребуваність на ринку праці. Але знову ж таки, мова йде про усереднені, офіційні показники від роботодавців, які звернулися в Службу зайнятості.

У приватному секторі, де рівень зарплати може бути більш гнучким, хороший працівник може заробляти більше фахівця з вищою освітою", - додала Шумик.

Нагадаємо, раніше казали, що введуть поняття "ненормованого робочого дня" і "примусової праці".

Також Знай.ua писав, хто може стати новим прем'єр-міністром при Зеленському.

Ще Портал Знай.ua повідомляв топ грошових професій, терміново біжіть на співбесіду.