Уляна Супрун розповіла про небюезпеку використання спиртовмісних настоянок замість алкоголю.

Про це написала Супрун на своїй сторінці Facebook.

За словами Супрун, настоянки значно дешевші за спирт і їх без проблем можна придбати в апетках.

Бо на відміну від виробників алкогольних напоїв, виробники "лікувальних" настоянок не сплачують акциз.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Уляна Супрун

Продаж спирту в Україні

Продаж спирту регулюється і на фармацевтичному ринку також. Міністерство охорони здоров'я України визначає квоти для виробництва різноманітних лікарських засобів.

Як зазначила чиновниця, часто надходять запити збільшити квоти для виробників настоянок, які представляють, як лікарські засоби.

Чудова новина!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Квоти та акциз

Аби припинити використання ліків як доступного "алкоголю", МОЗ України припинить видавати квоти на продаж етилового спирту виробникам настоянок. Таким чином, виробники при покупці спирту сплачуватимуьть акциз.

Одна з найпопулярніших спиртовмісних настоянок, якою намагаються заміняти алкогольні напої – настоянка глоду – відома, як "бояришнік". Однак ця настоянка, за словами Супрун, мало придатна для лікування.

Сучасна доказова медицина активно вивчає біологічно-активні сполуки плодів глоду – можливо, їх можна використати для створення ліків. Більшість досліджень наразі проведені на лабораторних тваринах чи культурі клітин, але є й клінічні дослідження. Останні не всі проведені як слід, але переважно свідчать про користь екстрактів глоду для серцево-судинної системи.

Нагадаємо, в Одесі накрили великий склад з нелегальним спиртом.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, і Чорнобильській зоні планують відкрити виробництво горілки на воді з зони відчуження.

Також портал Знай.ua писав, що Супрун висловилась щодо нового міністра охорони здоров'я.