В Северодвінську Архангельської області зафіксували раптовий стрибок радіації в атмосфері.

Екологи б'ють на сполох, оскільки місто розташоване в 30 км від села Ненокса, де 9 серпня стався вибух на військовому полігоні при випробуванні рідинної реактивної рухової установки.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Наголошується, що зафіксований стрибок радіації до 2 мкЗв/год перевищує нормальний радіаційний фон у 20 разів.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Представники Greenpeace звернулися за роз'ясненнями в Росспоживнагляд. Втім відповіді так і не дочекалися. Відомство не повідомляє ані про причини, а ні про наслідки.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

При цьому зазначені значення можуть бути індикатором наявності в повітрі альфа - і бета-випромінюючих радіонуклідів, небезпечних при внутрішньому опроміненні (наприклад, при вдиханні радіоактивних газів або аерозолів).

Greenpeace вкортре закликає провести необхідні перевірки та встановити істину причину зміни радіаційного фону в регіоні.

Як стало відомо, після вибуху на військовому полігоні в Росії жертвами НП стало п'ять співробітників держкорпорації "Росатом". Також ще трьоє осіб потрапили до лікарні з опіками та іншими травмами.

Нагадаємо, в Чорнобильській зоні збираються запустити виробництво найпопулярнішого напою.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям повідомили про проблеми з саркофагом навколо зруйнованого реактора Чорнобильської АЕС.

Також Знай.ua писав про те, щоу столицы пролунав потужний вибух. Такого кияни навіть у страшному сні не бачили.