Партія "Слуга народу" збирається скоро провести верифікацію всіх соціальних виплат. Перевірки торкнуться всіх отримувачів субсидій, пенсіонерів, матерів-одиначок та інших категорії населення, які отримують фінансову допомогу.3

Про це розповіла депутат Галина Третьякова, повідомляє "Час Пік".

"Сьогодні розмовляла про верифікацію всіх соціальних виплат. Пенсійний фонд – це 400 з гаком від всіх соціальних виплат - а їх там більше 700 млрд. Пенсійний фонд – один з. Загалом, інвентаризувати і перевіряти треба все. Розмовляла навіть з нашим антикорупційним комітетом про те, що нам потрібно відпрацьовувати цей механізм", – повідомила Третьякова.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще

Пенсіонери

За словами спеціаліста, після проведення відповідних перевірок, значна частина українців взагалі можуть втратити соцдопомогу. Однак, як підкреслила політик, такі заходи дуже необхідні.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Наразі не повідомляється, як здійснюватимуться перевірки.

В розробленому Мінфіном законопроекті пропонують створити єдину інформаційну платформу, де буде розміщена інформація з різних реєстрів і держвідомств. Доступ до цій платформі буде обмежений, що забезпечить збереження персональних даних.

Всі хто звертають за допомогою до держави, будуть в несені в єдину базу.

Гроші

Перевірку планують проводити в три етапи: до того, як надати допомогу, під час отримання допомоги і після. Зокрема, в законопроекті зазначається, що Мінфін має право ще 3 роки стежити за інформацією про чоловіка, який вже втратив право на пільги.

"Дозволяється верифікація інформації про реципієнтів, які не отримують допомогу в період до 3 років", – йдеться у законопроекті.

Нагадаємо, що тисячі громадян втратять дах над головою, колектори вийшли за рамки.

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо про нові тарифи на комуналку.

Також портал Знай.ua писав, що у Зеленського пояснили, як зміняться правила надання пільг.