Українські спецслужби передали Нідерландам матеріали кримінального провадження у справі про трагедію, яка сталася з малайзійським Boeing 777 рейсу MH17 у 2014 році.

Про це повідомляє видання "Українські новини", посилаючись на відповідь від прес-служби Служби безпеки України.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Наголошується, матеріали кримінального провадження були передані в Королівство Нідерланди 22 липня 2019 року.

MH17
MH17

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

В документі йдеться, що суд у цій справі почнеться орієнтовно в березні 2020 року. На даний момент у справі фігурують такі основні підозрювані: "міністр оборони" "ДНР" полковник Ігор Гіркін (Стрільців), офіцери РФ Сергій Дубинський і Олег Пулатов, а також українець Леонід Харченко.

"22.07.2019 матеріали кримінального провадження щодо зазначених підозрюваних передані компетентному органу Королівства Нідерланди... Кримінальне провадження щодо зазначених осіб буде направлено в суд, який почнеться в Нідерландах орієнтовно в березні 2020 року", – зазначено у відповіді на запит.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Зазначимо, що 17 липня 2014 року росіяни з установки Бук збили над Донбасом поблизу Тореза пасажирський авіалайнер рейсу МН17. Літак прямував з Нідерландів до Малайзії. Усі 298 людей на борту загинули.

Спільна слідча група під керівництвом Нідерландів встановила, що авіасудно збили за допомогою ракети, випущеної з комплексу "Бук". А конкретно той комплекс, з якого стріляли, належить 53 зенітно-ракетній бригаді армії Росії, що базується у Курську. Відповідальною за трагедію є Росія. Такої думки дотримуються Україна, Австралія, Нідерланди та США.

Нагадаємо, що ефект бомби: фільм про трагедію МН17 на Донбасі переплюне "Чорнобиль" від НВО, і ось чому.

Як повідомляв Знай.uа писав, Гвоздик заговорив про Донбас й довів українців до сказу: "Чому ми з росіянами стали ворогами?"

Також портал Знай.uа писав, у США зробили важливу заяву про зброю для України: "Ми готові".